29 april 2021

Refurbished schoonmaakmachines; een 2e kans

Aan de negen levens zoals katten die hebben zullen onze schoonmaakmachines voorlopig nog niet tippen. Toch doen wij in samenwerking met onze partner en leverancier van middelen en materialen Facility Trade Group (FTG) een poging om de levensduur van schoonmaakmachines te verlengen. Met onze refurbished schoonmaakmachines dragen wij niet alleen een steentje bij op het gebied van duurzaamheid, maar zijn wij óók in staat een financieel voordeel op te nemen in onze aanbieding.

Refurbished schoonmaakmachines; een 2e kans

Refurbished, wat betekent dit precies?

Overbodige en gebruikte machines worden door EW Facility Services niet afgevoerd en uitgezwaaid, maar brengen wij naar onze opslagruimte in Almelo. Daar worden de machines volledig technisch gekeurd én ge-upcycled tot refurbished machines. Deze inruilmachines en -trolleys worden door de technische dienst van FTG uitvoerig gecontroleerd, nagekeken en eventueel gerepareerd. Om de kwaliteit van de machines te borgen, voorziet de technische dienst de machines standaard van nieuwe accessoires als buizen, zuigmonden en slangen. Het accupakket wordt doorgemeten en eventueel vervangen.

Wat zijn de financiële voordelen?

De gemiddelde waarde van een refurbished machine ligt tussen de 60 en 70% van de nieuwwaarde van de machine. Dit betekent voor bijvoorbeeld een Taski Swingo 1650 bms een voordeel van ongeveer 5.300 euro.

Wat is mijn bijdrage aan het milieu?

De visie van FTG en EW Facility Services met het inzetten van refurbished machines, is dat wij geloven in de volgordelijkheid van reduce, re-use, recycle en downcycle. Door de machines nieuw leven in te blazen reduceren wij afval en voorkomen wij dat nieuwe machines aangeschaft hoeven te worden, met daarbij alle milieubesparende voordelen van dien. Ook verlengen wij de levensduur door gericht bepaalde onderdelen te vervangen. Afgedankte onderdelen en accessoires worden gescheiden ingezameld en bieden wij aan specialistische afvalverwerkers aan.

Andere voordelen?

Naast het financiële voordeel en de positieve bijdrage aan het milieu, voorzien wij de refurbished machines van de actuele Nen3140 keuring en geven wij 1 jaar garantie mee. De geselecteerde en gereviseerde refurbished schoonmaakmachines en -trolleys gaan bij normaal gebruik dan ook nog zo’n 3 tot 5 jaar mee.

Meer weten?

Wilt u kijken of de inzet van refurbished machines ook voor u een mogelijkheid is? Neem dan contact op met onze collega's Jeannot Peijen (06-44607341), Caspar Vijverberg (06-42233169) of Rutger Verstegen (06-26793289.

Anderen bekeken ook

EW on tour Collage
14 maart 2024

EW on tour – Samen voor het goede doel

Afgelopen week was het tijd voor de jaarlijkse traditie bij EW Facility Services: EW on tour. Een sportieve…

Lees meer
Kantoor Red Bull
02 maart 2024

Redbull als nieuwe opdrachtgever

𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗼𝗽𝗱𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗴𝗲𝘃𝗲𝗿 Red Bull zocht voor haar hoofdkantoor in Nederland een nieuwe schoonmaakpartner. Deze hebben zij in EW…

Lees meer
07 februari 2024

Nieuwe carrière na Spoor 2 traject

Na een lange ziekteperiode is het soms niet meer mogelijk om in je huidige werk terug te keren.

Lees meer